tirsdag 12. mai 2015

Regnværsperspektiver

Verden er som den skal være. Det regner. Litt sånn fra alle kanter. Det er grått og snart 17. mai. Det er akkurat som det skal være egentlig. Blomstene springer, det er et fantastisk skue av morelltrær, kirsebær og epletrær. Vi burde egentlig vært i botanisk have hver dag. På med regntøy og ut i frisk luft. Vi kan ikke klage. Her på berget. Trygt, godt, tørt og varmt - om vi er inne eller kler oss skikkelig.

I Nepal er de rammet av et nytt jordskjelv. Japan har mål rystelser i havet og venter et stort jordskjelv. I Middelhavet drukner mennesker an masse fordi de forsøker å flykte til en bedre verden, rømme fra vold og overgrep. De tar sjansen på kalde og kyniske mellommenn som egentlig ikke er opptatt av om de overlever eller ei. De er bare opptatt av pengene hvert individ betaler.

Regnet her er i hvertfall rent. VI har det trygt. Vi har bilavgifter og venter dyrere strøm. Men vi har det godt. Vi har russ som kan tillate seg russelåter som er så bortinatta idiotiske at de ikke engang er for opprør mot det etablerte å regne. Fordi de har det trygt og godt. Men vi er trygge. Enn så lenge....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar