onsdag 24. februar 2016

Cap d´Agde

Det er snart tid for ferie. I hvertfall for planlegging. Det er mulig å gjøre noen kupp om man bestiller ferien tidlig. Vi har bestilt årets ferie og gleder oss allerede. Nok en gang skal vi reise til Village Naturiste Cap d´Agde. 

Jeg var 6 år første gangen vi reiste sydover. Vi pakket bilen, en gammel Land Rover med alt fra shortser til ulltøy og slagstøvler. Vi skulle til Spania, Albir for å være nøyaktig, og mamma og pappa ante ikke hva vi reiste til. Vi oppdaget jo at varme klær og regntøy var helt unødvendig i Spania i juli.

Albir er for meg en del av paradis. Jeg savner å reise dit, varmen, stedet, luktene og lydene. Men så lenge vi vil på naturiststrand og det er langt til nærmeste barnevennlige naturiststrand, så blir det ikke ferie i Spania.

På vei til Spania, ca 10 mil fra grensen, mot Nice i Frankrike, er en by som heter Cap d`Agde. Vi stoppet alltid innom der da jeg var barn. Etter at jeg traff Mannen så har vi begynt å feriere der.

Cap d´Agde, Village naturiste, er både familievennlig, barnevennlig og absolutt voksenvennlig. Det er 2 kilometer med sandstrand. Lungt vann. Langgrunt og stort sett rolige forhold. Det kan være endel vind ettersom byen ligger helt åpent mot Middelhavet. Vi har også opplevd at vannet har vært kaldt og det ligger gjerne rundt 20-23 grader. Ikke helt optimalt i forhold til vårt ønske om nærmere 30 grader i vannet, men det er mye annet bra.

Ettersom vi bor i naturistdelen av badebyen, så er vi innenfor et inngjerdet område. Det koster ikke bare penger å bo der, men også å reise inn om man bare skal besøke området. Det at det er vakt både for å kjøre inn og for å gå inn skaper en viss trygghet. Området er inngjerdet.

Det er mulig å bo alt etter egne behov. Her er dyre konseptleiligheter, små hus med hage, camping både for telt, vogn og hytte og forskjellige hotell. Det er endel private boliger som også leies ut via firma. Leilighetene er alt fra bittesmå til store. De kan være nyoppusset eller slitne.

Inne på området finnes det både butikker, restauranter og nattklubber. Strengt tatt behøver man ikke bevege seg utenfor området i det hele tatt. Vi har bestilt leiebil fordi vi skal være der i fire uker med barn. De trenger nok noe mer opplevelser enn å grave i sanden hver dag. Vi vet at det finnes flere aktivitetsparker i områdene rundt. Inne i Cap d´Agde, delen som er på de påkledde finnes blant annet badeland. Vi må undersøke og planlegge litt hva vi kan finne på.

Leiebil er forresten absolutt å anbefale. Det er dyrt inne på området. Om du skal få med deg litt av det som er å se rundt så er det lurt å stoppe innom matbutikker utenfor området også. Ellers finnes det tre matbutikker på området. Den ene er Spar :-)

For de voksne som reiser uten barn så finnes det et godt og variert utvalg av aktiviteter. Disse er ikke barnevennlige. Så lenge man ikke er ute på kvelden, så opplever neppe barna noe usømmelig. På området er det swingers-klubber, fetisj-klubber og diverse barer. Utvalget av sex-klubber gjør at det også er flere butikker som selger leketøy for voksne. Men det er ikke påtrengende. De fleste er diskret, om enn ikke skjult. Som foreldre må vi styre litt hva barna får se, uten at vi behøver å frykte hva de får se.

En av de store fordelene med å feriere her med barn, er at de får se mange nakne kropper. Her er alle type kropper. Det er store, små, veltrente, utrente, operert, naturlig eller med smykker og blekk. Slik som samfunnet utvikler seg, en skremmende fremmedgjøring av kropp, andres kropp og ikke minst egen kropp, så er jeg glad jeg kan gi barna mine erfaringen med å se at kropp er naturlig. All kropp er flott. Ingen behøver å skjemmes for den kroppen de har. Jeg har selv fått en trygghet i egen kropp med bakgrunn i egen oppvekst som naturist. Ikke at man kan avverge all form for dårlig selvtillit og dårlig selvbilde i forhold til egen fysikk, men barna vil likevel oppleve at ingen har grunn til å se ned på seg selv med bakgrunn i egen fysikk. Kropp er naturlig. Kropp er flott.

De store shoppingmulighetene finnes ikke inne på området. Det er butikker, og noen har også en kolleksjon av "vanlige"klær. Det aller meste er nok over i sexy og dristig. Noe er sågar kun noen lærstropper eller kjeder/lenker.

Når det er sagt, så må jeg nevne at man om kvelden kan se et fantastisk show av bekledning og utstyr. Noen restauranter har kleskode, og noen av klubbene har krav om at menn bruker bukser. Noen krever også at menn går med noe på overkroppen. Det er like mange steder du kan gå ut for å spise, ta en drink, hvor du kan gå naken, ja, eller bare i ett par sko. Enten du er mann eller dame. Du kan få et ganske spektakulært show i bekledning med alt fra lakk og lær og til strutteskjørt uten noe under. Det som er synd er at mange kvinner kler seg opp og pynter seg, mens mennene ser ut som de skal på en harry bar på Grand Canaria. Ikke noe vondt om GC, men Hawaii-skjorte er ikke stilig noe sted.

Når klokken er over ni-halv ti om kvelden ville jeg tatt med barna inn. Da kan det komme endel lekne voksne ut. Den leken behøver ikke barna oppleve.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar