torsdag 21. januar 2016

Lever du i fremtiden? Eller fortiden? Alle snakker om å gripe nået, bruke mulighetene, men er det så lett? 

Lev i nået - grip dagen
Den vel voksne generasjonen, de som har skjønt at hver dag er en gave de skal ivareta, at hvert øyeblikk forsvinner like raskt som det dukket opp, de anbefaler at vi skal gripe dagen. Til stadighet hører vi at det beste rådet som gis er å nyte øyeblikket, gripe dagen, ikke ta alt så seriøst. Det ordner seg.

Hva betyr egentlig dette? Livet er en lang rekke med øyeblikk. Egentlig er det et eneste langt øyeblikk. Tiden er en illusjon og det eneste vi egentlig kan gjøre er å eksistere i det som er akkurat nå. Fortiden er over. Det er historie. Det kan man ikke gjøre noe med. Fremtiden er også en illusjon. Det er våre håp, ønsker og drømmer for hva som skal kunne skje senere. Det ER ingenting. Det kan bli noe. Det eneste vi har er nå.

Det jeg har og eneste jeg kan være i akkurat i skrivende stund er en iskald dag, fyr på peisen og med en baby sovende på magen. Jeg kan ikke være i noe annet, for det er det eneste som er akkurat nå. Det skal innrømmes at det er et ganske deilig sted å være akkurat nå også.

Det ordner seg
En annen side ved å akseptere din nåværende situasjon, er å akseptere at alt ordner seg. Det er ingen grunn til å være bekymret. Bekymringer endrer ingen situasjon, hverken fortidig eller fremtidig. Hvordan skal en tanke (bekymring) kunne endre det som enda er en fantasi, en illusjon (fremtiden)? Bare for å poengtere, så mener jeg ikke at alt flyter, man ikke har noe ansvar for seg selv osv. Du må gripe din egen livssituasjon, tilrettelegge der og ta nødvendige hensyn til at du må få dekket primærbehovene. Men hjelper det å være bekymret for alt mulig? Nei, det gjør ikke det.

Alt ordner seg. Alt går over. Det blir som det blir. Mange floskler. Mange klisjeer. Men som vanlig så er det faktisk et poeng bak flosklene og klisjeene. Alt ordner seg. Har du noensinne opplevd at ting ikke ordnet seg? Det ble kanskje ikke helt sånn som du planla, eller på den måten du planla, men alt ordner seg. Vi må akseptere situasjonen og at mye rett og slett er utenfor vår kontroll, slik at resultatet blir som alle elementene gjør at de blir. Aksepter at det som er, er, og at det som kommer det kommer.

Nyt verden som den er. Akkurat her. Akkurat nå.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar